Smartlog v3 » Vest møder Øst » Tik-tak
Opret egen blog | Næste blog »

Vest møder Øst

"Minds are like parachutes. They only function when they are open"

Tik-tak

16. Jan 2009 19:08, Christinashanghai

Det er faktisk ret halv-træls at møde en, man kender og har lyst til at sludre med og så ikke have tid, fordi man er bundet op af en stram kalender, tænker jeg i går på vej hjem i toget. Især fordi sidst jeg så selvsamme person var for mindre end en måned siden. I Shanghai.

For hvad er sandsynligheden? Lige før jul sad Claus og Tine og jeg og drak rødvin sammen. I deres sofa i Hong Qiao, for at sige farvel. Og så en travl januardag står Claus lige der, foran Nørreport station, mens jeg intetanende haster forbi.

Alt hvad der er tid til er knus, store smil og "Hvordan har I det?" før jeg må videre for at være sikker på at ramme SFO'en inden klokken fem. Det er da ærgerligt. Selv om jeg også er glad og synes det er fantastisk at møde mennesker derudefra i en dansk virkelighed. Endda efter så kort tid.

Det er nok den største lektie, jeg har lært hjemme indtil nu. At tiden i Danmark har det med at forsvinde mellem fingrene på mig, UDEN jeg opdager det. I Shanghai var der dage hvor jeg kunne mærke tiden. Der var ro på og det betød sjældent det store om ting tog en en eller tre timer. Sådan er det ikke her. 

Det er sjovt at være tilbage på jobbet, dejligt at have kolleger og arbejde med mit fag igen. Men det betyder også at tiden er blevet knap og alting i højere grad skal passes af efter hinanden. Og uden de der hjælpende hænder som vi jo nåede at vænne os alt for meget til.

Vi er igen ved at blive kalendereksperter, Anders og jeg. Jeg havde helt glemt hvordan det er.

Snapshots fra en udstationering i ShanghaiKalender

« June 2018 »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Tidligere indlæg

Tags

Arkiv

Relaterede